Det er en almindelig tirsdag aften og jeg er mødt op på ATK’s indendørs træningsanlæg på Bellahøj. Klokken er 19 og det er mørkt og koldt udenfor og det er kun ganske få mennesker der har begivet sig ud i kulden.

Efter lidt søgen finder jeg indgangen på bagsiden af bygningen hvor lyset strømmer ud i mørket. Indenfor kan jeg se en masse unge og ældre hygge sig. Jeg går ind og bliver mødt at mange smil og jeg føler mig straks velkommen.

Mohamed Shabib kommer hen til mig og byder mig velkommen imens at venskabelige drillerier fyger gennem lokalet.

Jeg har taget den nytrykte Brønshøj-Husum avis med så Mohamed kan se at han er kommet på forsiden. Han viser den stolt frem til kammeraterne, som kommer med lykønskninger.

Mohamed er ikke en almindelig dreng, han er 19 år og søn af en Romansk mor og Irakisk far og bor i Mjølner parken på Nørrebro.

Han har lige modtaget årets idrætspris og da jeg spurgte om han ville stille op et interview var der ingen tøven, kun et selvfølgeligt, hvornår?

Træningen

I øjeblikket er det det off season og det betyder at der først om 5-6 ugers skal spilles kampe. I denne periode trænes der mindst to gange om dagen som består af styrketræning og løbeøvelser samt tennistræning.

Når der spilles kampe ændres træningsprogrammet, så det bliver mere ”rolig” træning med mere følelse og timing i slagene. Det vurderes hele tiden hvad der skal fokuseres på dvs. om det er fysisk eller teknisk.

Fritid

Det meste af fritiden bliver brugt hjemme hvor der hygges sammen med de andre brødre og moren. Til jul kommer storebror Ali hjem fra USA hvor han spiller college tennis og det betyder så at de kan træne sammen. Café ture bliver der dog også tid til, men decideret byture er ikke så meget af da den meste af omgangskredsen består af arabiske venner og der drikkes ikke alkohol.

Mål for 2014

Mohamed håber at kunne blive mellem de 1000 bedste i 2014, hvilket svarer til ca. 10 ATP point. Nuværende position er 1,612 (2 point) i single og 1,202 (16 point) i double. For at nå dette mål skal han ca. nå en kvart/semifinale hvor han slår en af de seede spillere.

Turneringer

I det kommende år vil antallet af deltagelser i nationale turneringer blive skåret ned for det er i udlandet af der læres mest, det er et helt andet niveau og en anden slags tennis der spilles.

Uanset om man spiller 40 turneringer, er det kun de 18 bedste resultater der tæller på ranglisten, så turneringerne skal vælges med omhu. På grund af mange nationale kampe og holdturneringer har han kun spillet i 10-12 udenlandske turneringer i år.

Skader

Sidste år var præget af skader og først i april kom der ordentlig gang i træningen igen. Nu trænes der så med henblik på at der skal spilles turneringer fra februar måned.

Sæson start

Mohamed har valgt at hans sæson starter i februar og det er den fleksibilitet der gør at man selv vælger hvornår man går efter at samle point sammen til ranglisten.

Er man i en god stime kan man fortsætte og er man inde i en mindre god stime, kan man vælge at trække sig tilbage og træne mere inden man går efter flere point. Turneringerne vælger man selv og det giver en stor frihed for at vælge det der passer bedst.

Økonomi

Mohamed får støtte fra Klubben ATK, som igen får støtte fra elite idræts organisationen Team Copenhagen, som ledes af den gamle håndboldsstjerne Leif Mikkelsen.

Støtten gør at der er økonomisk er råd til at tage til turneringer udenfor landets grænser. De beskedne præmiepenge som kan vindes i Danmark bliver så igen brugt til rejser for at optjene flere point i udlandet.

I den kommende sæson håber Mohamed at få gang i flere sponsoraftaler så han yderligere kan optimere sine træningsmuligheder. I øjeblikket er han så heldig at blive sponsoreret af HEAD som betaler alt hans udstyr dvs.  ketchers, tasker og tøj og det er en dyr sport, specielt når man ikke kommer fra en fin familie i Hellerup.

Kosten

Det betyder meget for træningen at man spiser rigtigt så det er også noget Mohamed fokuserer på og det er vigtigt med en god morgenmad og så prøver han så vidt muligt at holde sig fra kulhydraterne. Hjemme er han så heldig at mor laver den rigtige kost til familien så den er optimeret efter træningen.

Landsholdet

Siden han var 10-11 år har han været på det danske landshold, så han har haft mange udlandsoplevelser og der er ikke mange lande i Europa som han ikke allerede har besøgt.

Drømme

Mohameds store drøm er at komme til at spille Davis Cup for Danmark og han er overbevist om at det nok skal lykkes inden for et par år. På rangliste fronten er målet at komme i top 500 og så må man se hvad der sker derfra.

Psykisk

Psyken betyder meget inden for sport og Mohamed mener selv at han er forholdsvis stærk og bliver ikke så nemt nervøs under kampene og det er en stor fordel.